Kishosszúrét Vendégház

NTAK szám: MA20011280

7720 Pécsvárad 0235/1 hrsz

Kishosszúrét logo

Kapcsolat

+36302944680

kakasdotti@gmail.com

Árak

06.01 – 09.30

11997 Ft-tól

10.01 – 11.30

Nincs megadva

12.01 – 02.28

Nincs megadva

03.01 – 05.31

Nincs megadva

Hétvégi felár

Nincs megadva

Küldj üzenetet a szállásadónak

Vendégházunk a Zengő hegy lábánál egy 30 hektáros, magántóval rendelkező birtokon áll. 120 éves épületet 2020-ban újítottuk fel, igényes külsőt és belsőt kapott. A háztól 300 méterre található a 3 hektáros halastó, ami kizárólag a vendégek számára horgászható. A vendégház két teljesen felszerelt lakrészből áll, ami nagyobb társaság esetén össze is nyitható.  Az egyik lakrészben 2 -franciaágyas- szoba, étkező és a nappali a konyhával egy légtérben helyezkedik el. A másik lakrészben egy nagyobb szoba található, franciaággyal és egy normál egyszemélyes ággyal berendezve, amihez egy tágasabb, szintén egy légterű konyha, kandallós nappali tartozik. A közös helyiségek méretéből adódóan – szükség esetén – pótágyazásra is van lehetőség, így 7-11 fő részére tudunk szállást biztosítani. Minden szobához saját fürdőszoba tartozik. Minden helyiség légkondicionálóval felszerelt, ami télen a fűtést is biztosítja. Ingyenes WI-FI elérhető a házban. Mindkét lakrészhez külön terasz tartozik, az egyik pergolás a másik fedett. A kertben egy fűthető fadézsa és gyerekjátszó is megtalálható. A teraszokról gyönyörű kilátás nyílik Pécsváradra, a Zengőre és a birtokra. Ne hagyja otthon házi kedvencedet sem, állatbarát szállásként -előre egyeztetve- szívesen fogadunk kutyát, macskát, egyéb kisállatot egyaránt!

A ház felújítása során törekedtünk arra, hogy népi elemeket is beépítsük, visszahozzuk a modern korunkba. A függönyök zengővárkonyi szőttesből készültek. A fa bútorok különleges eljárási technológiával készültek, ami lehetővé tette, hogy olyan hatást keltsenek, mint a többszáz éves paraszt bútorok. A padló és a fürdők travertin mészkővel vannak burkolva. A két nappaliba férjem megálmodta és elkészítette a két ragyogó rusztikus csillárt. A villanykapcsolóinkkal, mosdókagylóinkkal és a rusztikus sütőinkkel is a rég múlt időket szerettük volna felidézni. A közös helyiségek felszereltsége segíti –akár két különálló család – kényelmes pihenését. A lakrészek konyhái hűtővel, mosogatógéppel, kerámialapos tűzhellyel, elektromos- valamint mikróhullámú sütővel, kenyérpirítóval, kávéfőzővel, vízforralóval alapvető fűszerekkel felszereltek. A teák a ház ajándéka.  Ha megfelelő időben jöttök hozzánk, megleshetitek ezek elkészítését is.

Kívánságra biztosítjuk, hogy a szálláson – létszámtól függetlenül, ugyanazon időpontban csak egy csoport/család/pár tartózkodhasson. Kérje egyedi ajánlatunkat!

A tanya

A vendégház szerves részét képezi működő gazdaságunknak. Bár távolabb, de a családunk is életvitelszerűen itt él. 30 hektáron állattartással foglalkozunk. Törzstenyészetünk 50 anyajuh és szaporulatából áll, de egy ló és szabadtartású sertések is megtalálhatóak. A birtok erdő, legelő, tó és gyümölcsösökből áll. A vendégház egyben kosszállás is, az apaállatok alapjában véve nem agresszívek, de kérjük a megfelelő távolságot tartsák be tőlük. Az állatokat ne zargassák, gyermekeiket felügyelet nélkül ne engedjék be hozzájuk. Több hektár legelő és kaszáló tartozik a farmunkhoz, így részese lehet a szénakészítés műveletinek, bárányszületésnek esetleg a birkanyírásnak is. A ház körül saját rókánk is van. Mióta elvitte az összes csirkénket rájöttünk, hogy hasznos egy ilyen állat a birtokon. Rengeteg rágcsálót fog össze naponta, így teszi magát számunkra igen hasznossá.

A tó

3 hektáros völgyzárógátas tavunkat 2002-ben építettük. A tó 2014 óta háborítatlan, ez azt jelenti, hogy azóta nem volt lehalászva, így az ökoszisztéma zavartalanul működik benne. Halaink ez idő alatt igencsak szép méretűre nőttek. Ügyes horgászok pontyot, kárászt, keszeget, amurt, süllőt, harcsát, csukát és még busát is foghatnak. A halakat kérjük visszaengedni, de néhány darab előzetes egyeztetés után a vendégházban elkészíthető és elfogyasztható. A tavon kijelölt horgászhely van, paddal, árnyékszékkel, stéggel felszerelve.

Szép kártya elfogadó hely vagyunk.

 

Háziállatok
Ne hagyja otthon házi kedvencedet sem, állatbarát szállásként -előre egyeztetve- szívesen fogadunk kutyát, macskát, egyéb kisállatot egyaránt! A Kis kedvencek külön díja 2000.-/kisállat/nap! Fontos számunkra, hogy saját állatainknak, kutyabarát vendégeinknek és kutya nélkül érkező vendégeinknek egyaránt felhőtlen pihenésben legyen része, ezért néhány szabályra szeretnénk felhívni a gazdik figyelmét, amelyek betartása a valódi kikapcsolódáshoz elengedhetetlen feltétel:

  • Kutyát őrizetlenül a házban kérjük ne hagyják!
  • kizárólag érvényes veszettségi oltással rendelkező és nagyértékű állataink, vendégeink testi épségét nem veszélyeztető kutyusok hozhatók!

Szobafoglalásnál kérjük add meg a házi kedvenc faját (pl kutya, macska, görény stb.) és fajtáját (bullterrier, tacskó, dog stb)! Ha esetleges károkat okoz a házi kedvenc, azt távozás előtt készpénzben szükséges rendezni. (állatainkban okozott sérülés, ajtókaparás, bútor szétrágás, falra pisilés, stb).

Értékeld a szállást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Loading...