Hungry Grape Guests 

NTAK szám: MA20018467

3932 Erdőbénye, Hunyadi utca 80

IMG_2069_Small

Kapcsolat

+36204996561

sylviatmagyar@gmail.com

Árak

06.01 – 09.30

22000 Ft-tól

10.01 – 11.30

20000 Ft-tól

12.01 – 02.28

18000 Ft-tól

03.01 – 05.31

20000 Ft-tól

Hétvégi felár

Nincs megadva

Küldj üzenetet a szállásadónak

Hungry Grape Guests: Okanagan vendégszoba 

Az Okanagan vendégszoba — ami egy kanadai bor-régióról kapta a nevét, ahol a tulajdonos nevelkedett — egy többszáz éves kőházban kapott helyet a festői Erdőbényén. A nagy odafigyeléssel és ízlésesen felújított Okanagan szoba 100 éves cserepei, eredeti műalkotásai, retró és nagyipari-stílusú berendezése, a világ minden tájáról származó szuvenírjei tradíciót, történelmet és emlékeket idéznek.

A vendégszoba berendezése egy dupla-ágyból; egy kinyitható, egy gyermek számára kényelmes kanapé-ágyból; saját, zuhanyzós fürdőszobából; étkezőasztalból; egy főzőlapos, hűtőszekrényes, vízforralós, pirítós-sütős, filteres-kávéfőzős, étkészlettel és lábosokkal felszerelt konyhából áll.

Maga a ház egy kedves, levendulákkal teli kertre nyílik, aminek végében egy óriási diófa kínál árnyékot. A vendégszobának saját bejárata van a kertből, saját terasszal, kertibútorral, napernyővel, grillezővel.

Az Okanagan tökéletes hely a kikapcsolódásra. Ideális kiindulópontja lehet a szépséges Erdőbénye és az egyedülálló tokaji bor-régió felfedezéséhez.

 

A faluról

A festői Erdőbénye a világhírű tokaji borrégió kellős közepén fekszik, és sok nagyszerű családi és kézműves borászatnak ad otthont. A látogatók bejárhatják a zempléni hegység végtelen séta,- és bicikliutjait. Hűsölhetnek a közeli Bodrog és Tisza folyók partján. Belekóstolhatnak a régió kultúrájába és történelmébe, ha meglátogatják a környékbeli vár-romokat és nevezetességeket. Vagy éppen — miért is ne? — részt vegyenek egy, a Hungry Grape által szervezett kóstoló-látogatáson.

Erdőbénye a szülőfaluja Magyarország büszkeségének — az édes, botritiszes tokaji aszúnak. A legenda úgy tartja, hogy Szepsi László Máté kénytelen volt elhalasztani a szüretet a török megszállás alatt, ami miatt a szőlőt megtámadta a botritisz nevű nemespenész. A borász úgy döntött ennek ellenére felhasználja a termést, és így született az aszú. A háztól sétatávolságra 14 borászat működik. Előzetes egyeztetéssel akár a szomszédos borászatokkal, akár a régió más borászaival is szervezünk borkóstoló kirándulásokat.

Minden augusztusban a faluban szervezik a “Bor mámor Bénye” borfesztivált, ami egyike a legjobbaknak Magyarországon. Ne maradj le róla.

 

A tulajdonosról

Magyar szüleim a kanadai, britt-kolumbiában fekvő Okanagan bor-régióban neveltek fel. A 90-es években költöztem Európába, azóta kísérem figyelemmel a magyar gasztró és borvilágot. Miután beleszerettem a tokaji borvidékbe, 2019-ben vásároltam és újítottam fel ezt az öreg kőházat, a település egyik gyöngyszemét.

Mint sokat látott utazó sok kalandot tapasztaltam meg, sok helyi konyhával és itókával ismerkedtem meg abban a 80 országban, amit az utóbbi 25 évben beutaztam.

2018-ban egy régi barátommal és utitársammal útjára indítottuk a Hungry Grape nevű vállalkozásunkat. Vendégeinket szűkkörű borkóstolókon, dűlőtúrákon mutatjuk be tokaji csúcsborászoknak és boraiknak.

A Hungary Grape Guests vendégházat azért nyitottam, mert nagyon szeretném más utazókkal is megosztani azt a tudást és tapasztalatot amit a vendéglátással kapcsolatban megszereztem.

Értékeld a szállást

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Loading...