Szentkúti kunyhó-Ökoház

7195 Mucsi, Külterület 0155/1 hrsz

Leírás

A skanzen jellegű, népi építészeti elemeket bemutató Szentkúti kunyhó-Ökoházat 8 főig kisebb családoknak, vagy pároknak ajánljuk, akik a külvilágtól messze, a természetben szeretnének kikapcsolódni, vagy nomád táborok részére ideális központ.

Egy rövid videó az épületről

Az Ökoházban egy darab kétágyas és egy darab négyágyas (emeleteságyas) szoba található, két zuhanyzóval és külön WC-kel. A nappaliban kanapé jelent pótágyat. Az épület felszereltsége és bútorzata népies, hagyományos, skanzen jellegű. Cserépkályhák, búbos kemence, csikótűzhely, népi szőttesek és használati eszközök tarkítják az épületet, környezetbarát technológiákkal, megújuló energiaforrásokkal ötvözve.  Az épületben a hűtőszekrényt a régi borospince jelenti, az udvarban „Tündérkert mozgalom” ősi gyümölcsfái, kerekes kút, szabadtéri pavilon és komposzt WC is található. Nagyobb társaság esetén az Ökoház udvarán sátorozási és fürdési lehetőség is van, vagy a közeli Annafürdő Apartmanjaiban további 29 fő, vagy az Annafürdő Kulcsosházban további 42 fő helyezhető még el.

Itt a természetben az ember igazi harmóniára találhat, az „ökológiai lábnyomunk” pedig elenyésző lehet. Közüzemi elektromos áram és ivóvíz csatlakozása nincs az épületnek, de a zöld technológiáknak köszönhetően mégis biztosított a szükséges energia és ivóvíz. A természettel való együttélést segíti az ökogazdálkodás bemutatása is, elsőként betegségekkel szemben ellenálló, régi magyar gyümölcsfajtákból állítottunk össze egy kisebb  gyűjteményt. Napelem, napkollektor, szélerőgép, nádgyökérzónás szennyvíztisztító és komposzt WC szolgálja a csoportok környezetbarát magatartását. Kipróbálhatjuk, hogy milyen a búbos kemencében kenyeret sütni, csíkótűzhelyen főzni, vagy éppen az ökoház körül a vályogtéglavetést és a fűzfavessző-építést gyakorolhatjuk. A közelben találhatók a „lengyeli kultúra” néven ismertté vált őskori kultúra régészeti lelőhelyei, földvár maradványokkal, vagy a török időben elnéptelenedett Papd község emlékére állított erdei kápolna. A környéket számos jelzett turistaútvonal szeli át, a táj bebarangolására 25 db kerékpárt is tudunk biztosítani. Az épületnél erdei iskolai foglalkozásokat, túrákat, környezetvédelmi táborokat is tartunk minden érdeklődő iskolai vagy felnőtt csoportnak, egyéni érdeklődőnek.

Látnivalók a környéken:

Tolnai Zöldút, Annafürdő parkerdő, vadaspark, interaktív kilátó, pihenőtó, Apponyi-kastély, közeli termálfürdők (Bikal, Dombóvár, Tamási), Papdi Kápolna, késő bronzkori földvár (Wosinszky Sánc)… Kérjen személyre szabott programajánlót!

bogrács/sütögetés|felszerelt konyha|kandalló-kályha|kerékpárt biztosít
Teljes ellátás
Készpénzes fizetés|Szépkártya elfogadóhely|Utalással fizetendő
Borvidék|Erdei szállás|Hegyvidék|Panoráma|Természetközeli
kisállat hozható|kistestű kutyát fogad|lovat fogad|nagytestű kutyát fogad

Árak

április 1-től október 31-ig (és karácsony, szilveszter) Ft/apartman/éj (6 főre)
33000 Ft/nap-tól
november 1-től március 31-ig (kivéve karácsony, szilveszter) Ft/apartman/éj (6 főre)
27000 Ft/nap-tól
12.01 – 02.28
Nincs megadva
03.01 – 05.31
Nincs megadva

Hétvégi felár

Nincs megadva

Akciós ajánlatok

Ennél a szállásnál egyetlen akciós ajánlat sincs

Kapcsolat

+36309470898

Szabad időpontok

Szabad időpontok

Üzenet küldése a szállásadónak

Elhelyezkedés

Értékeld a szállást

Még egyetlen értékelés sincs ennél a vendégháznál: on Szentkúti kunyhó-Ökoház

Itt tudod leírni részletesen véleményedet a szállásról!

Értékeld a szállást

Copyright © 2021 Videkivendeghazak.hu, All rights reserved

Ne maradj le az újdonságokról!

Iratkozz fel a Vidéki Vendégházak hírlevélre és értesülj elsőként az újdonságokról, kedvezményekről.

A tökéletes vendégházat keresed? Ne tölts órákat a szállások böngészésével! Csak küldd be, hogy milyen szállást keresel és szállásadóink már jelentkeznek is!