Cseresznyés Vendégház Szomolya

3411 Szomolya, Hunyadi út 35

Leírás

Szeretne egy csendes kisfaluban nyugodt, barátságos környezetben pihenni? Jöjjön el hozzánk Szomolyára, a Cseresznyés vendégház várja Önt!

Vendégházunk három apartmannal, tíz férőhellyel várja pihenni vágyó kedves vendégeit!
Első apartmanunk négy férőhelyes, egy hálószobával, konyhával, fürdőszobával.
Középső apartmanunk két férőhelyes, egy hálószobával, konyhával, fürdőszobával.
Hátsó apartmanunk négy férőhelyes, kettő hálószobával, konyhával, fürdőszobával.
Az udvaron lehetõség van: nyársalásra, bográcsozásra, parkolásra.
Különleges rendezvényeinknek is otthont adunk. 40-50 fõs esküvõk megrendezésére, lebonyolítására is alkalmas az udvarunk. Étkezési lehetõséget is biztosítunk igény szerint. Cseresznyés rétessel kedveskedünk vendégeinknek


Miért érdemes Szomolyára látogatnia?

Szomolya a Bükk lábánál fekszik. A környezõ települések néhány perces autózással megközelíthetõek. Nevük méltán híres országszerte. Azt hiszem, nem kell részleteznünk Eger szépségeit, Bogács, Mezõkövesd gyógyvizét sem kell méltatni. Eger 18, Mezõkövesd 11, Bogács mintegy 6km-re fekszik Szomolyától. Noszvaj nevezetességeit, Síkfokút kirándulóhelyeit is többen ismerik. Tõlünk 4 km-re elérhetõ.

Ajánlatunk tehát:

Csendes, nyugodt pihenés a környezõ településeken eltöltött nap után. A kellemes fáradtságot nálunk vendégszeretettõl ölelve kipihenheti.

Mit kínálunk még ezen kívül Önnek, ha úgy dönt, hogy ellátogat hozzánk?

Kulturális és természeti földrajzi nevezetességünk a falu határában a kaptárkövek. Közvetlen környezete országos jelentõségû természeti     kincs   .   Az   elotte  hosszan    húzódó    Kaptárréten eggyé    válhat    a   természettel, zavartalanul    élvezheti   erejét  , szépségét.

– Találkozott   már   a   szomolyai terméskõvel   ?   Szintén  a   falu határában       megnézheti        a  csodálatos      látványt     nyújtó kõbányánkat is.
– Tájházunk valójában barlanglakás, szépen berendezve korabeli használati tárgyakkal, amiket a benne élõ emberek használtak a mindennapi életük során.

– Római katolikus templomunk is páratlan látványt nyújt szépségével.
– Volt már szerencséje tufába vájt pincében borozni? Erre is van itt lehetõség. Boros gazdáink örömmel állnak rendelkezésükre, jó hangulatú esték eltöltéséhez, finom borok kóstolása mellett.
– Szedett már fáról cseresznyét? Kíváncsi rá, hogy a híres szomolyai cseresznyés rétes hogyan készül? Szeretne ebben közremûködni?
Látnivalók:

A település egy része természetvédelmi terület. A falu hangulatát, utcaképét meghatározó rakott kõfalak, kõkeresztek, ámbitus oszlopok a helybeli kõfaragók munkáit dicsérik. Legnevesebb képviselõjük Szalóki Márton volt. A mesterek szükség szerint faragtak alakos, vagy bármilyen más mintás követ, de az alakokat vagy figurákat többnyire nem õk találták ki, hanem minta vagy rajz alapján dolgoztak. A riolittufába vájt tájház és juhhodály, a falu római katolikus temploma különleges látnivalók.

Kaptárkövek:

Régészeink azt tartják, hogy a népvándorlás kori emberek urnatartói vagy áldozati fülkéi voltak. Mások úgy vélik, hogy az õsi méhészet emlékei, s a fülkék maguk lehettek a méhek lakásai. Az elõbbi feltevés mellett szól, hogy kaptárkövek fülkéiben áldozati tárgyakra leltek. A kaptárkövek elnevezései is arra utalnak, hogy ezek õsi kultuszhelyeken állnak (pl. ördögtorony, kõasszony, királyszéke stb.).

Nincs megadva
Nincs megadva
Nincs megadva
Nincs megadva
Nem állatbarát szállás

Árak

06.01 – 09.30
Nincs megadva
10.01 – 11.30
Nincs megadva
12.01 – 02.28
Nincs megadva
03.01 – 05.31
Nincs megadva

Hétvégi felár

Nincs megadva

Akciós ajánlatok

Ennél a szállásnál egyetlen akciós ajánlat sincs

Kapcsolat

'+36305557180

Szabad időpontok

Szabad időpontok

Üzenet küldése a szállásadónak

Elhelyezkedés

Értékeld a szállást

Még egyetlen értékelés sincs ennél a vendégháznál: on Cseresznyés Vendégház Szomolya

Itt tudod leírni részletesen véleményedet a szállásról!

Értékeld a szállást

Copyright © 2021 Videkivendeghazak.hu, All rights reserved

Ne maradj le az újdonságokról!

Iratkozz fel a Vidéki Vendégházak hírlevélre és értesülj elsőként az újdonságokról, kedvezményekről.

A tökéletes vendégházat keresed? Ne tölts órákat a szállások böngészésével! Csak küldd be, hogy milyen szállást keresel és szállásadóink már jelentkeznek is!