Thermal Village Faházak

 

Magyarország szívében találtató Cegléd nem csak a termékeny földjeiről, nagy telkeiről, és termálvíz forrásairól híres. Ez egy több évszázados történelemmel rendelkező város, mely nem egyszer élt át hanyatlást és megsemmisülést. Az első említései a városnak 1920-ra tehetők. A város épületei látták a mongolok támadását, és a keresztények lázadását, ezen kívül Cegléd egy időszakban török uralom alatt is volt, éppúgy, mint Magyarország többi része.

Cegléd város termálvíz forrásai:

A XX. században, a 90-es évek elején Budapesttől 70 km-re található Cegléd szélén termálvizet találtak, mely később a város fő látványossága lett.

A végleges döntés egy wellness központ építéséről Cegléden 2002-ben született. Az azóta kiépült óriási infrastruktúra, melynek területe 38 000 négyzetméter, nemcsak testi és lelki kikapcsolódást biztosít, de számos wellness szolgáltatás vehető igénybe:

 • 10 különböző fedett, illetve nyitott termálvizes, és élmény, gyerekmedence, illetve úszómedence
 • Masszázsfürdők
 •  Gyógy masszázs
 •  Edzőterem, korszerű felszereltséggel
 •  Fizikoterápia
 •  Szökőkutak
 •  Szauna
 •  Szolárium

A Thermal Village Cegléd közelsége a ceglédi Aqua Centrum Csúszdapark és a ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközponthoz lehetővé teszi, hogy kellemesen töltsék el üdülésüket, a nyüzsgő városközponttól nem messze, ugyanakkor időt spórolva, az utazáson, hogy elérjék a termálvizes forrásokat.

Senki számára nem titok, hogy a termálvíz az egészség, és szépség kincses ládája.[záloga] A rekreációs és úszómedencék gyógyvize több mint 1 000 m mélyről tör fel. A termálvíz források hőmérséklete eléri az 54 fokot, de ahogyan közeledik a felszín felé, kellemes 38 Celsius-fokig hűl. A teljes vízfelület területe a komplexumban meghaladja az 1 400 négyzetmétert.


Ceglédi termálvíz összetevői:

Káliummg/lMetabórsav14 mg/l
Nátrium590.0 mg/lMetakovasav36 mg/l
Ammónia7.2 mg/lSzéndioxid20.9 mg/l
Kalcium6.3 mg/lKlorid400 mg/l
Magnézium1.0 mg/lBróm1.11 mg/l
Vas0.12 mg/lJód1.0 mg/l
Lítium0.04 mg/lFluoridok1.15 mg/l
Hidrogén-karbonát980 mg/l
Foszfát (összesen)0.39 mg/l
Kationok összege:609 mg/lAnionok összege:1384 mg/l

A ceglédi termálvíz összetételének köszönhetően, az általános rehabilitáción kívül, a pszichológiai és fizikai égészség helyreállításán túl, számos betegséget lehet gyógyítani.

 • mozgásszervi rendszerek betegségei
 • emésztési rendszer betegségei
 • reumatológiai betegségi
 • bőrgyógyászati betegségek
 • idegrendszeri betegségei

A termálvizes gyógyfürdős kezelések elősegíti a szervezet védelmi funkcióit, és serkenti az immunrendszer működését.

Cegléd üdülőhely további látványosságai:

A termálvízi forrásoktól eltekintve, vannak más látványosságai is Ceglédnek.

 1. A városban megtalálható Közép-Európa legnagyobb kálvinista temploma, melyet 1834-ben építettek.
 2. Kossuth erkély, melyről Kossuth Lajos szónokolta híres beszédét
 3. A város központi terén (Szabadság-téren), megtalálható Kossuth Lajos szobra,m melynek pontos másolata New-York-ban található.
 4. Dobok múzeuma
 5. Kossuth Lajos Múzeum
 6. Szent Kereszt templom – klasszicista stílusban épült katolikus templom
 7. Lutheránus templom – neogótikus építészeti emlék
 8. Eklektikus stílusban épült XX. századi városháza

Cegléd üdülőhely státusza, meghagyta a nyomát a városon. A termálvizekben való gyógyulások, és a modern, illetve régi építésze békés együttélésének látványa mellett, lehetősége nyílik a számos étterem és kávézó egyikében megpihenni, megkóstolni a helyi specialitásokat. Továbbá Cegléd városa híres a mezőgazdasági tevékenységéről, így az ételek, amiket felszolgálnak Önöknek, a lehető legfrissebbek és természetesek.

Az aktív üdülés szerelmeseinek, Cegléd sok izgalmas meglepetést tartogat. Itt található többek között Magyarország legnagyobb aquaparkja, drótkötélpálya, paintball, halas tó, lovarda, és egy profi gokart pálya.

A gyerekek sem fognak unatkozni Cegléden a pihenés idején. A városban sok jól felszerelt, és biztonságos játszótér található. itt különböző korú gyerekek élvezhetik a játékot, míg szüleiknek könnyen figyelhetnek rájuk

 

2-es számú ház egy hálószobával